ABN AMRO Circl pavilion

The Netherlands

In Amsterdam’s Zuidas business district, BAM has constructed ABN AMRO’s fully circular Circl pavilion. Circl was designed to be energy efficient and fully demountable and built according to principles of sustainability and the circular economy. The ensuing result is an inspirational meeting place for ABN AMRO’s clients and staff as well local residents and the general public. The building comprises event and meeting rooms, a roof garden, a restaurant and a rooftop bar.

Circl sets the standard for the circular buildings of tomorrow. It is a living lab that during the course of its life will continuously adapt to changes in usage, its environment and the latest developments in technology. This makes it into a flexible platform for the exploration and development of tomorrow’s ideas, concepts and strategies. BAM was involved in consultancy and engineering of this breakthrough building for the circular economy.