ABN AMRO Paviljoen Circl

Nederland

Aan de Zuidas in Amsterdam heeft BAM in opdracht van ABN AMRO een circulair paviljoen gebouwd: Circl. Circl is energiezuinig en demontabel ontwerpen en volgens duurzame en circulaire principes gebouwd. Het resultaat is een inspirerende ontmoetingsplek voor klanten en collega’ van ABN AMRO, maar ook voor belangstellenden, buurtbewoners en voorbijgangers. Het gebouw biedt daarvoor onder meer evenement- en vergaderruimtes, een daktuin, een restaurant en rooftopbar.

Het ABN AMRO Paviljoen vormt een voorbeeld voor de circulaire gebouwen van morgen. Circl is een ‘living lab’ dat zich gedurende zijn levensduur continue kan aanpassen aan de veranderingen vanuit het gebruik, zijn omgeving en de laatste stand der techniek. Op deze manier vormt het gebouw een flexibel platform waarin de ideeën, concepten en strategieën van morgen kunnen worden verkend en ontwikkeld. BAM is vanaf de eerste dag betrokken geweest bij de advisering en engineering van de circulaire gedachte.